Bergen en wandelen


Monti Sibillini

Monti Sibillini is een national park in de Apenijnen dat zowel in Le Marche als Umbrie ligt. Hier zijn vele wandelmogelijkheden. Naar steile toppen voor geoefende wandelaar maar dat hoeft niet om van de prachtige natuur te genieten. Er zijn vele wandeltochten met voor ieder wat wils. Dit natuurpark ligt op ongeveer een half uur rijden vanaf vakantiehuis Casa Panormica.

Vakantiehuis huren Casa Panoramica Italie Le Marche Monti Sibillini
Monti Sibillini


Kloof van Infernaccio

De Gola dell'Infernaccio (Hellekloof) is een heerlijke plek voor een wandeling met de kinderen. Je wandelt er langs de rivier de Tenna, die een diepe kloof heeft uitgesleten tussen de Monti Sibillini. Het pad volgt de rivier en is een heerlijk verkoelende plek in de zomer. Het begin van de kloof is nauw en je wandelt tussen spectaculaire rotspartijen.  Na een tijd wordt de kloof minder nauw en gaat de wandelroute door het bos, nog altijd langs de rivier. De wandeling wordt afgewisseld door open plekken tegen waar je de bergen boven je kan bewonderen.

Vakantiehuis huren Casa Panoramica Italie Le Marche Monti Sibillini
Wandelen in Kloof van Infernaccio, Monti Sibillini


Gran Sasso

Ten zuiden van vakantiehuis Casa Panoramica ligt Gran Sasso Nationaal Park.  Hier vind je de hoogste berg van midden Italië, de Corno Grande, die maar liefst 2912 meter hoog is. Bij helder weer is deze bergtop vanuit Casa Panoramica te bewonderen maar regelmatig hult de Corno Grande zich in wolken. In de ongerepte natuur van de Gran Sasso vind je diverse wandelroutes door ruige natuur, langs kleine dorpjes en steile rotspartijen.

Vakantiehuis huren Casa Panoramica Italie Le Marche bergen
Gran Sasso, Abruzzen