In de buurt van Casa Panoramica


Castignano

Het dorpje Castignano vindt u op 10 minuten rijden van het vakantiehuis. Een authentiek dorpje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Het ligt tussen het typisch landschap van i Calanghi, geerodeerde heuvels die typerend zijn voor dit zuidelijk deel van Le Marche. U kunt hier genieten van een espresso in het plaatselijke café of slenteren door de kleine steegjes. U vindt hier een supermarkt, een bakker, pizzeria en gelateria/bar. In augustus is het hier twee dagen feest tijdens het Tempelaria festival.

Vakantiehuis huren Casa Panoramica Italië Le Marche
Castignano, Le Marche


Offida

Offida is een klein stadje op 15 minuten rijden dat behoort tot één van de mooiste stadjes in de regio. Er is een wekelijkse markt, diverse restaurants en terrasjes. Op het centrale plein vindt u een theater "Serpente Aureo" (1771-1820), de romaanse kerk "Santa Maria di Rocca" met imposante fresco's uit de 14e eeuw zijn de moeite waard. Offida is beroemd vanwege het kantklossen. In de straatjes ziet u de vrouwen in de deuropening werken aan het allerlei prachtige ontwerpen.

Vakantiehuis huren Casa Panoramica Italië Le Marche
Offida, Le Marche


Ascoli Piceno

Ascoli Piceno is de hoofdstad van de Zuid Marken. Het is zeer de moeite waarde om deze prachtige stad te voet te ontdekken. Het historische centrum is grotendeels opgebouwd uit lokaal gedolven travertin. Bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de gotische kathedraal San Francesco (14e eeuw), het theater Vendidio (1839-1846) en de dom van Sant'Emidio. Aan de Piazza del Popolo vindt u het fameuze Caffè Meletti dat nog volledig in Jugendstil is ingericht. Neem plaats op het terras en proef de eigengemaakte anisetta. Ascoli Piceno heeft mooie winkelstraatjes en heerlijke restaurants. In de namiddag kunt u in Ascoli Piceno flaneren over het mooie plein of vanaf een terrasje genieten van het Italiaanse leven.

Vakantiehuis huren Casa Panoramica Italië Le Marche Ascoli Piceno
Ascoli Piceno, Le Marche